Karina Kambulova

Karina Kambulova

Mezzo Soprano

Karina’s interesse en scholing in klassieke operazang begon al in haar vroege jeugd en ze heeft haar Bachelor en Master aan het Conservatorium Maastricht cum laude behaald. Ze draagt Maastricht een warm hart toe. De prachtige gebouwen, de historische binnenstad en de vriendelijke mensen, ze is blij dat ze zich er gevestigd heeft.

Ondertussen is Karina volledig thuis in de Nederlandse cultuur. Samen met haar Nederlandse echtgenoot en twee zonen woont ze in het centrum van Maastricht waar ze geniet van het bourgondische karakter van de Limburgers en het omringende heuvellandschap.
Door haar vele reizen heeft ze een sterke interesse in talen en culturen verworven. Ze spreekt Engels, Russisch en Nederlands.

Als het publiek de teksten van de liederen of aria’s niet verstaat, begrijpt het publiek alsnog de emoties die worden overgedragen door Karina’s stem. Gevoelsrijk zingen is haar grote kwaliteit.
Muziek is voor Karina een manier om haar gevoelens te uiten, ze is een creatieve en geïnspireerde operazangeres met een passie en voorkeur voor het Franse lied, hoewel ze ook met veel plezier in een andere taal zingt. Haar verschijning is die van een moderne, Westerse dame met een vleugje Oost-Europees temperament.